Historical Remodel and New Wine Cellar
 

Location:

La Jolla, California
 

Square Footage: 4,051 sf. (Main Residence)
564 sf. (Wine Cellar)
 
Construction: Remodel/Renovation + New Construction
Plaster over wood frame
Poured-in-place concrete
Custom Wood Windows
 
General Contractor: Lang Contracting
 
Year completed: 1998 Main Residence and Grounds
2003 Wine Cellar


This 2-story residence included an extensive renovation of an existing historical residence. The street façade was kept intact, with the majority of the renovation occurring inside with the aim of opening up and integrating the interior spaces.

The wine cellar was added later. As a tight site backed up to a hill, the wine cell was dug into the side of the hill across the courtyard from the main residence. The poured-in-place concrete cellar includes storage for an extensive bottle collection and a contemporary tasting room for entertaining.

© Lorimer Architecture, All Rights Reserved
website design by one lily web solutions